Jenő
-3 °C
6 °C

Egyiptom az izraeli kivonulást sürgeti

MTI
2005.08.30. 19:14
Éles hangon követelte Egyiptom kedden, hogy Izrael vonuljon ki Ciszjordániából is. Omar Szulejman tábornok, az egyiptomi hírszerzés főnöke Hoszni Mubarak elnök nevében a palesztin törvényhozási tanács rámalláhi ülésén elmondott beszédében hangsúlyozta: "Itt az ideje, hogy véget vessenek a szenvedéseknek és szabadon engedjék a foglyokat. Itt az ideje, hogy a palesztin területeken biztonság és jólét uralkodjék". Egyiptom követeli, hogy Izrael vonuljon ki az 1967-es hatnapos háború idején elfoglalt területekről, és a palesztinok szuverén államot hozzanak létre a földjeiken - mondta Szulejman tábornok.

Az izraeli kormány vasárnap fogadta el azt a megállapodást, amelynek értelmében 750 egyiptomi határőr állomásozik majd Egyiptom és a Gázai övezet határán, az izraeli parlament szerdán szavaz a megállapodásról. Az izraeli hadsereg a tervek szerint szeptember közepéig befejezi a gázai kivonulást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?