Benedek
-5 °C
5 °C

További katasztrófákat igér az al-Kaida

MTI
2005.09.02. 00:37

- Újabb támadásokkal fenyegette meg a Nyugatot Ajmán az-Zavahiri, az al-Kaida terrorszervezet második számú vezetője azon a videofelvételen, amelyen szervezete nevében vállalta a július 7-én Londonban elkövetett merényleteket.

Az al-Dzsazíra arab műholdas tv-csatorna által csütörtök este lejátszott szalagon az-Zavahiri "további katasztrófákat" ígért a Nyugatnak, megtorlásként George W. Bush amerikai elnök és Tony Blair brit miniszterelnök politikája miatt. "Figyelmeztettünk rá, hogy válaszolunk minden Irakban, Afganisztánban és Palesztinában elkövetett agresszióra, de nem tettek eleget a földünk elhagyására vonatkozó felszólításainknak" - mondta a terroristavezér, leszögezve, hogy "a győzelemig fogunk harcolni, vagy mártírhalált halunk ügyünkért".

A felvételen az egyik londoni öngyilkos merénylő, a pakisztáni Mohamed Szidik Hán kijelenti, hogy a demokratikusan választott nyugati kormányok folyamatos agressziót követnek el iszlám fivérei és nővérei ellen. "Addig gyilkoljuk magukat, míg el nem vesztik biztonságérzetüket" - mondja, hozzátéve, hogy az európaiak és amerikaiak rá fognak ébredni a valóságra.