Meggyilkolták Jasszer Arafat unokaöccsét

MTI
2005.09.07. 06:55
Agyonlőtték Musza Arafatot, a palesztin elnök biztonsági tanácsadóját, a palesztin nemzetbiztonsági szolgálatok korábbi parancsnokát ismeretlen fegyveresek az éjszaka.

Szemtanúk közlése szerint tucatnyi fegyveres rohanta meg az éjszaka Musza Arafat házát, rakétagránátokat lőtt ki rá, és tűzpárbajt vívott a politikus testőreivel, majd végeztek vele. Musza Arafat a néhai Jasszer Arafat palesztin elnök unokaöccse volt, egy időben ő irányította a palesztin biztonsági szolgálatokat. Mahmúd Abbász jelenlegi elnök leváltotta, de kinevezte saját biztonsági tanácsadójának.

A gyilkosság vélhetően a Gázai övezetben uralkodó frakcióharcok jele. A tábornokot gyakran vádolták korrupcióval, és számos befolyásos ellenséget gyűjtött össze magának. Már többször megpróbálták megölni.

A rendőrség közlése szerint a politikust a támadók kirángatták a házából az utcára, és ott lőtték agyon, vagyis kivégzés jelleget adtak a gyilkosságnak. Megölték Musza Arafat idősebb fiát is, aki szintén a biztonsági erők tisztje volt.

A Palesztin Hatóság egyelőre nem nyilatkozott az ügyről.