Géza
-12 °C
-4 °C

Légitámadások iraki terroristák rejtekhelyei ellen

MTI
2005.09.08. 17:16

Légitámadásokat intéztek az iraki többnemzetiségű erők feltételezett terrorista búvóhelyek ellen az ország északnyugati részén, a szíriai határ térségében - jelentették be csütörtökön. A csütörtöki, al-Káim térségében fekvő Huszajba melletti támadásokban a feltétezések szerint megöltek "egy ismert tűzszerészt, Abu Mohammedet", aki az ismeretek szerint helyi törzsek és az iraki, valamint a külföldi fegyveres erők elleni támadásokban is részt vett.

Előző nap, a nyugat-iraki al-Dzsaramil térségében felszámoltak egy házat, amely "al-Kaida-fészekként" működött. A csapás során a jelek szerint életét vesztette egy külföldi al-Kaida-toborzó és közvetítő, akinek összeköttetései voltak a szunnita lázadás egyik fellegvárának számító el-Anbár tartomány több városában, az észak-iraki Moszulban, valamint Szíriában és Szaúd-Arábiában is - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

A szintén a szíriai határ térségében fekvő Tell-Áfárban az iraki hadsereg és a rendőrség kétszáz feltételezett terroristát vett őrizetbe egy hét alatt - jelentette be csütörtökön az iraki belügyminisztérium. Az őrizetbevettek többsége más arab országokból származik. A lakók egy része elmenekült a városból, a felkelők és a fegyveres erők közötti összecsapások elől.