Mátyás
-6 °C
1 °C

Putyin 2008. után nem akar elnök lenni

MTI
2005.09.27. 15:13

Nem tartja célszerűnek a hatályos alkotmány megváltozatását, és nem kíván Oroszország elnöke maradni 2008 után Vlagyimir Putyin - az orosz államfő kedden élőben közvetített televíziós és rádiós műsorban fejtette ki véleményét erről a kérdésről, amely az orosz belpolitika és közvélemény érdeklődésének homlokterében áll.

Putyin immár a negyedik alkalommal válaszol élőben az orosz állampolgároktól érkezett kérdésekre, az előző alkalom tavaly decemberben volt. Az orosz közszolgálati média - az egyes és a Rosszija televíziós csatorna, valamint a Majak és a Ragyio Rossziji rádióállomások - által egyenes adásban közvetített műsorban az elnök 2 óra 53 percen át válaszolt a nekiszegezett 56 kérdésre.

Szeptember 23. óta telefonon, az interneten és - technikai újításként immár - sms-en keresztül mintegy 800 ezer kérdés érkezett az államfőnek címezve, mindössze fele annak a mennyiségnek, amelyet tavaly decemberben küldött el a lakosság. Ezúttal 12, szigorúan titokban tartott helyszínről jelentkezett a televíziós kamera, hogy a helyi lakosok élőben kérdezhessenek.