Eleonóra
-1 °C
2 °C

Elutasítják az amnesztiát az algériai szélsőségesek

MTI
2005.10.01. 14:32
Elutasították a fegyverletételért cserébe felajánlott amnesztiát az algériai szélsőségesek, és egy nyilatkozatukban fogadkoztak, hogy folytatni fogják a "szent háborút".

Az Ima és Harc Szalafista Csoport (GSPC) nevű terrorszervezetnek tulajdonított üzenet az interneten jelent meg szombaton, két nappal azután, hogy népszavazást tartottak az észak-afrikai országban az amnesztia felajánlásáról. A szavazók túlnyomó többsége jóváhagyta a kormány kezdeményezését, amely révén kegyelmet kapnak azok a szélsőségesek, akik nem követtek el súlyos, erőszakos akciókat a tisztán muzulmán állam létrehozásáért indított háborújúkban.

A GSPC közleménye szerint "a népszavazás időpocsékolás volt. Algériában nem békechartára és nemzeti megbékélésre van szükség, hanem iszlám chartára"... A dzsihád folytatódik... megfogadtuk istennek, hogy folytatjuk a szent háborút és a harcot - írta Abdel-Malek Drukdel, a csoport parancsnoka.

Ez volt az első alkalom, hogy a - az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó - GSPC megjegyzést fűzött egy amnesztiatervhez, de a nyilatkozat hitelességét egyelőre nem lehet kideríteni.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft