Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Orosz vizekre érkezett az Elektron

MTI
2005.10.19. 08:29

A Levcsenko Admirális orosz tengeralattjáró-vadász hajó kíséretében szerdára virradóra belépett az orosz területi vizekre az Elektron orosz halászhajót, amelyet norvég őrhajók üldöztek a Barents-tengeren, miután megszökött tőlük két norvég halászati felügyelővel a fedélzetén. A halászhajó közép-európai idő szerint kedd este fél tizenegykor találkozott a tengeralattjáró-vadásszal - közölte Igor Digalo, az orosz haditengerészet szóvivője.

A térségben 4-5-ös erősségű volt a vihar. Az Elektron és a tengeralattjáró-romboló fél kettőkor lépett be az orosz területi vizekre és a belső határ mentén haladnak Murmanszk irányába. A területi vizek külső határ mentén haladnak a norvég hajók, amelyekkel a Levcsenko Admirális állandó kapcsolatban áll - közölte a szóvivő. Hozzátette: "a helyzetet ellenőrzés alatt tartják és nincs konfliktushelyzet".

Az Elektront a Spitzbergák körzetében tartóztatták fel még szombaton norvég őrhajók, s ellenőröket küldtek a fedélzetére. A halászhajó kezdetben engedelmeskedett a felszólításnak, hogy kövesse az egyik norvég őrhajót az észak-norvégiai Tomsoe kikötőjébe, de vasárnap váratlanul délnek vette az irányt, Murmanszk felé, lényegében túszul ejtve az ellenőröket.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft