Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Elrabolták Bagdadban Szaddám Huszein védőügyvédeinek egyikét

MTI
2005.10.20. 22:51

Fegyveresek elrabolták Bagdadban Szaddám Huszein volt iraki elnök védőügyvédeinek egyikét - közölték csütörtök este iraki rendőrségi és belügyminisztériumi források. Iraki biztonsági források szerint az elrabolt ügyvéd Szaadun Dzsanabi, aki részt vett a volt iraki elnök szerdán kezdődött perében. A férfit az iraki főváros északi részében lévő irodájából rabolták el csütörtök este.

Az ismeretlen fegyveresek két gépkocsin érkeztek az irodához, betörtek az épületbe és kirángatták onnan a férfit - mondta a belügyminisztérium illetékese. Dzsanabi egyike volt annak a 13 védőügyvédnek, aki Szaddám Husszein és hét társa szerdán megkezdődött tárgyalásán a teremben ült. Az iraki televízió felvételein mutatták néhányukat, azt azonban nem tudni, hogy Dzsanabi köztük volt-e.

A bírósági tárgyalás öt bírájának és az ügyészeknek a kilétét titokban tartják, nehogy megtorlás áldozatául essenek; egyedül a főbíró és a főügyész nevét hozták nyilvánosságra Bagdadban. A védőügyvédek neve nem titkos, de kilétüket nem hozták széles körűen nyilvánosságra.