Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Párizsban megtámadtak egy szlovák tévériportert

MTI
2005.11.04. 01:01
Megtámadták és kifosztották a Párizs peremvárosában folyó utcai zavargások során a szlovák közszolgálati televízió helyszínről tudósító munkatársát.

Martin Thumára csütörtök este támadtak rá ismeretlen tettesek, akikről csupán annyit lehet tudni, hogy színes bőrű afrikai kamaszok voltak. A riporter éppen élő adásban volt és egy lángokban álló autóhoz közelített a kamerájával, amikor elétoppant a három kamasz, akik el akarták venni a kameráját. A riporter ösztönösen védekezett, de a túlerőben levő fiatalok leteperték a földre és elvették tőle a kamerát.

Az inzultusról a szlovák köztévé késő esti híradójában beszámoló riporter elmondta: kifosztása után visszament a városközpontba, ahol a robosztus rendőri járművekkel közlekedő rendfenntartóktól kért segítséget, ám azok rá se hederítettek, a rendőrőrsre irányították.

A riporter így is tett, de a panaszának ott sem volt foganatja. Utána telefonon próbált panasz tenni, de eredménytelenül - derült ki a tudósításában, melyben a fiatal tévés azt állította, hogy a zavargások helyszínéről tudósító külföldi újságírók sokasága a tapasztalatai szerint aligha számíthat rendőri védelemre.