Auguszta
-3 °C
2 °C

Izraelt Európába rakná át az iráni elnök

CNN
2005.12.09. 08:04

Az iráni elnök, Mahmud Ahmadinedzsad azt javasolja, hogy Izraelt helyezzék át Európába. A hivatalos iráni hírügynökség, az IRNA jelentése szerint Ahmadinedzsad egy csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt erről. Az iráni elnök éppen Mekkában, Szaúd-Arábiában szólt a sajtó képviselőihez.

Ahmadinedzsadtól mindez nem meglepő, hiszen októberben már Izrael letörlését javasolta a térképről, s ez akkor széleskörű nemzetközi tiltakozást váltott ki.

Ahmadinedzsad szó szerint egyébként így fogalmazott: "Néhány európai ország ragaszkodik ahhoz, hogy Hitler ártatlan zsidók millióit ölte meg, és ehhez annyira ragaszkodnak, hogy ha valaki ezt kétségbe vonja, akkor elítélik, és börtönbe vetik. Bár mi nem fogadjuk el ezt az állítást, de ha feltételezzük, hogy igaz, akkor a kérdésünk az az európaiakhoz: ártatlan zsidók Hitler általi meggyilkolása-e az oka annak, hogy Jeruzsálem megszállóit támogatják? Ha az európaiak őszinték lennének, feladnák bizonyos tartományaikat - például Németországban, Ausztriában vagy más országokban - a cionisták számára, és a cionisták államot alapíthatnának Európában. Ha felajánlják Európa egy részét, mi támogatni fogjuk azt" - fogalmazott Ahmadinedzsad.