Emőke
-4 °C
9 °C

Kitoloncoltak két terrorizmussal vádolt férfit Olaszországból

MTI
2005.12.11. 15:38
Kitoloncoltak Olaszországból két terroristagyanús külföldi állampolgárt, akiknek bírósági elítéléséhez nem volt elegendő bizonyíték, de akiket a belügyminisztérium a bűnjelek alapján mégis "veszélyesnek" minősített.

A marokkói Mohamed Dakit és a tunéziai Garszellávi Mohammedet az új terroristaellenes rendelkezések alapján toloncolták ki az országból - jelentette be vasárnapi közleményében az olasz belügyminisztérium.

A marokkói férfit, akit olasz bíróságok két alkalommal is felmentettek a nemzetközi terrorizmus vádja alól, az észak-olaszországi Reggio Emiliában vették őrizetbe szombat reggel és Milánón át Casablancába szállították. Olaszországi ügyvédje szerint Marokkóba való megérkezése óta semmit sem hallani róla, ami "aggasztó", mert fennáll a bántalmazás és kínzás veszélye.

Daki és két tunéziai társának januári felmentése vihart kavart Olaszországban, mert a bíró gerilla-, nem pedig terrorcselekménynek minősítette tettüket. A felmentést a múlt hónapban egy fellebbviteli bíróság is megerősítette.