Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Berlusconi bakija

MTI/AFP
2005.12.26. 20:20
Alaposan melléfogott Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, amikor legutóbbi sajtóértekezletén barátja, az 52 éves Vlagyimir Putyin orosz elnök érdemeit próbálta részletezni. Mint arról az olasz lapok beszámoltak, amikor a baloldali l'Unita tudósítója az orosz államfőhöz fűződő szívélyes kapcsolatairól faggatta, Berlusconi olyan "meggyőződéses antikommunistának" nevezte az orosz államfőt, aki, fűzte hozzá, "átélte Leningrád ostromát". Az Unita újságíróját az indította kérdésére, hogy előzőleg Berlusconi hevesen ostorozta a kommunizmust, amely "százmillió ember haláláért felelős".

Valójában Putyin 1952-ben, évekkel a 2. világháború vége után született. Szülei ugyan részt vettek a németek által ostromolt Leningrád, a mai Szentpétervár védelmében, de túlélték - egyik testvére viszont valóban meghalt az ostrom alatt. A mai orosz elnök a szovjet titkosszolgálat, a KGB, valamint 1991-ig, annak Borisz Jelcin által történt feloszlatásáig az SZKP - a Szovjetunió Kommunista Pártja - tagja volt.

A 69 éves Silvio Berlusconi gyakran hivatkozik arra, hogy kitűnő kapcsolatai vannak a mai világ más vezetőivel, és baráti viszonyt alakított ki többek között Vlagyimir Putyinnal is. Mindez növelte Olaszország nemzetközi tekintélyét - fűzte hozzá. "Szivélyes kapcsolatot ápolok a G8 minden vezetőjével és kétségkívül koromból következően, mivel többségüknél átlag 15 évvel idősebb vagyok, kollégáim idősebb, tapasztaltabb testvérüknek tekintenek. Meggyőződésem szerint nemzetközi téren soha senki nem tett többet az Olasz Köztársaság történetében, mint mi" - hangoztatta karácsonyi sajtóértekezletén is Berlusconi.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft