Alfréd
-2 °C
2 °C

Három terroristát lőttek le az orosz rendőrök

MTI
2006.01.06. 15:29

Három terroristát lőttek le orosz rendőrök pénteken a Kabard-Balkárföldön lévő Anzorej faluban annak a támadássorozatnak a résztvevői közül, amelyet fegyveresek októberben hajtottak végre a dél-oroszországi autonóm köztársaság székhelyén, Nalcsikban belügyi, biztonsági és katonai épületek ellen.

Mostani akciójukban az orosz biztonsági erők egy orosz és két külföldi állampolgárt öltek meg - közölte a helyi belügyminisztérium szóvivője. Elmondta: a reggeli órákban a rendfenntartó csapatok körülvették azt a magánházat, amelyben a három terrorista húzta meg magát. A felszólításra, hogy adják meg magukat, a terroristák túszul ejtették a házigazdát, és tüzet nyitottak. Ekkor a rendőrök is lőni kezdtek, és leterítették a három bűnözőt. A túsz sértetlenül kiszabadult fogságából.

Az október 13-i nalcsiki támadásokban mintegy 200 fegyveres rohant le 18 nalcsiki intézményt. Az akkori harcokban életét vesztette 35 belügyi alkalmazott és 12 polgári személy. A támadók közül 93-at már akkor megöltek, azóta elfogtak 60 terroristát, húsz még szökésben van.