Alfréd
-3 °C
3 °C

Javult Saron állapota, de most is életveszélyben van

MTI
2006.01.11. 20:29

Ismét kisebb javulás állt be Ariel Saron izraeli kormányfő állapotában - közölték orvosai szerdán, bár egyik kezelőorvosa szerint továbbra is életveszélyben van. Jose Cohen idegsebész az izraeli televíziónak nyilatkozva szerda este kijelentette: "amíg néhány újabb szakaszon át nem jutunk, addig változatlanul nagyon óvatosak vagyunk. Tudjuk, hogy bár minden nap távolabb kerül a veszélytől, továbbra is veszélyben van".

"A nap folyamán orvosai az elvégzett neurológiai vizsgálatok során újabb kisebb javulást tapasztaltak a kormányfő állapotában" - állt a jeruzsálemi Hadassza kórház szerda délutáni orvosi jelentésében. A Hadassza kórház korábban közölte, hogy a kormányfőt kezelő orvos csoport tovább csökkenti a narkózis szintjét, amelyet szerda este állítanak le.

A kormányfőt kezelő orvos csoport vezetője, Féliksz Umanszkij idegsebész az izraeli televízió második csatornájának nyilatkozva szerda este elmondta: az volt az érzése, hogy a kormányfő reagált, amikor egyik fia a kórházi ágyánál beszélt apjához.