Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Silva nyerte a portugál elnökválasztást az exit poll szerint

MTI
2006.01.22. 22:12
A fő esélyesnek tartott jobbközép irányultságú Anibal Cavaco Silva volt kormányfő nyerte meg a portugál elnökválasztást a szavazóhelyiségekből kilépő személyek megkérdezésén alapuló, vasárnap este közzétett felmérések tanúsága szerint.

A SIC független tévécsatornán bemutatott, úgynevezett exit poll felmérés szerint Silva a leadott voksok legalább 50,4 százalékát, illetve legfeljebb 54,6 százalékát gyűjtötte be.

A második helyen Manuel Alegre szocialista jelölt futott be, aki a szavazatok 17,7-21,5 százaléka közötti eredményt mondhat magáénak, a másik négy jelölt ennél kevesebb voksot szerzett a SIC által ismertetett felmérés szerint.

Egy másik, az RTP közszolgálati televízióban bemutatott exit poll szerint Cavaco Silva a leadott voksok 49-54 százaléka közötti, Alegre pedig 20-23 százalék közötti eredménnyel zárta a vasárnapi voksolást.

Amennyiben a hivatalos eredmények szerint az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok legalább felét, második választási fordulót kell tartani.