Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Nem tudni, hol temetik Milosevicset

MTI
2006.03.14. 22:09

Hollandiából Moszkvába szállítják szerdán Slobodan Milosevics holttestét - közölte a B92 szerbiai rádió-állomás a Milosevics-családhoz közelálló forrásokra hivatkozva. A rádió kedd esti jelentése szerint a néhai jugoszláv elnök fia, Marko Milosevics - akinek kérésére a holttestet az amszterdami repülőtér halottas házába szállították már, jelenleg Oroszország hágai nagykövetségén tárgyal apja földi maradványainak Moszkvába szállításáról.

Közben az orosz törvényhozás, a Duma alelnöke, Szergej Baburin megerősítette, hogy Marko Milosevics levelet írt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és II. Alekszij moszkvai pátriárkának, kérve őket, hogy ideiglenesen Moszkvában temethessék el apját, amíg nincs mód arra, hogy Szerbiában helyezzék őt végső nyugalomra. Baburin az Eho Moszkvai rádiónak elmondta, hogy az ifjabb Milosevics szerint Szerbiában jelenleg "nem megfelelőek a körülmények arra", hogy apját hazájában temessék el.

Kedden Vojiszlav Kostunica szerb miniszterelnök kijelentette, Szerbiában temethetik el Szlobodan Milosevics egykori jugoszláv államfőt.