Őrizetbe vették Ratko Mladic családjának két tagját

MTI/AFP
2006.04.06. 06:24
A szélsőséges nacionalista Szerb Radikális Párt (SRS) egyik vezetője szerdán azt közölte, hogy a rendőrség őrizetbe vette a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic tábornok két rokonát.

A rendőrség a Mladic-család tagjainak lakásában végez házkutatatást, és néhány órával korábban két távolabbi rokonát, Miroslav és Vuko Jedicet őrizetbe vette - közölte Natasa Jovanovic a parlamentben a Beta hírügynökség jelentése szerint.

Natasa Jovanovics "undorítónak" nevezte a rendőrségi akciót és felszólította kollégáit, hagyják el az üléstermet. "Megkezdődött a Mladic-család elleni nyílt nyomásgyakorlás. Náci módszereket alkalmaznak" - közölte a párt egy másik vezetője, Milorad Mircic, aki ugyanakkor nem közölt részleteket a családtagok elleni rendőri fellépésről.

A szökésben lévő Ratko Mladicot, a boszniai szerbek volt vezérkari főnökét népirtással vádolják a Szarajevó elleni, közel tízezer halálos áldozatot követelő ostromban, valamint a közel 8000 muzulmán életét kioltó srebrenicai népirtásban játszott szerepe miatt.