Ágnes
-1 °C
2 °C

Életveszélyes állapotban a Potsdamban megvert etióp férfi

MTI
2006.04.18. 16:17

Életveszélyes sérülésekkel ápolnak Potsdamban egy villamosmegállóban megvert etióp származású német férfit - erősítették meg kedden a potsdami Ernst von Bergmann klinika orvosai. A férfit húsvétvasárnap verték össze, miközben hajnalban villamosra várt. Az orvosok mesterséges kómában tartják a 37 éves kétgyermekes vízmérnököt, aki koponyasérüléseket is szenvedett.

A német útlevéllel rendelkező férfit ketten vagy hárman inzultálták a villamosmegállóban, amikor a mobilján éppen a feleségével akart beszélni. Az asszony telefonja hangpostára volt állítva, s a felvételen hallható, amint a támadók bőrszíne miatt becsmérlik a férfit. Elhangzott a "piszkos néger" kifejezés is. A mérnök egy taxisofőrnek köszönheti az életét, aki észrevette a földön fekvő férfit, s a tetteseket is látta elfutni. A sofőr még nyomukba is eredt, de sikerült kereket oldaniuk.

Egyes statisztikák szerint körülbelül száz ember halt meg szélsőjobboldali erőszak következtében az újraegyesítés (1990) óta Németországban, az áldozatok között nagy számban vannak a keleti tartományokban élő színes bőrűek.