Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Elfogták Ratko Mladic két újabb támogatóját

MTI
2006.05.04. 16:37

A belgrádi média csütörtöki értesülései szerint a szerb hatóságok elfogtak még két személyt, akik segítették a bujkálásban a legsúlyosabb háborús bűntényekkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnokot. A letartóztatásról a B92 belgrádi rádió-televízió adott hírt délután. Az őrizetbe vett személyek neve nem ismert, a B92 is csak annyit tud, hogy fivérekről van szó, akik segítették a rejtőzködésben a srebrenicai vérengzés levezénylésével vádolt tábornokot.

A szerb hatóságok az elmúlt hetekben letartóztattak öt személyt, akik feltehetően segítették Mladicot a bujkálásban. Ljubodrag Stojadinovic, az egyik legismertebb belgrádi katonapolitikai elemző - aki tisztként személyesen is jól ismerte a hágai szökevényt - azon a véleményen van, hogy mindez időpocsékolás volt, mert csupa olyan emberről van szó, aki három évvel ezelőtt állt kapcsolatban a tábornokkal.

Az Európai Bizottság szerdán felfüggesztette a társulási tagságról szóló tárgyalásokat Belgráddan amiatt, hogy Vojislav Kostunica szerb miniszterelnök ígéretével ellentétben április végéig nem fogták el Mladicot.