Megölték a Djindjic-per koronatanúját

MTI
2006.06.03. 22:45
Megölték a Djindjic-per koronatanúját, a Vuk gúnynéven ismert Zoran Vukojevicet. Milorad Veljovic, a szerbiai belügyminisztérium bűnügyi osztályának vezetője szombaton rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Belgrád mellett, a Zágráb felé vezető autópálya mentén, egy benzinkútnál találták meg Vukojevic holttestét. A felsőteste szénné égett, a tetemet valószínűleg gépkocsiból dobták ki az út szélére.

Veljovic szerint a bűntény kapcsolatba hozható azzal, hogy előzőleg meggyilkolták a zimonyi klán egyik tagját, Zoran Povicot, akinek holttestét szombatra virradóra találták meg a szerbiai belügyminisztérium épületénél. Zsebében Vukojevic nevére kiállított dokumentumokat találtak.

Sejteni lehetett, hogy rendkívül súlyos bűnügy történt, mivel Belgrád szívében egy időre leállították a forgalmat a vasúti hídnál, állig felfegyverzett rendőrök lezárták a belvárosban található buszállomást. A forgalom megbénult, mivel a Száva hídnál ellenőrizték a gépkocsikat, igazoltatták a gyalogosokat.

Egyelőre nem tudni semmi részletet a két bűntény hátteréről, de bizonyos, hogy Vukojevic halála súlyos csapást mér a szerbiai rendőrségre és igazságszolgáltatásra, mert az illető a legfontosabb "együttműködő tanúja" tanúja volt a pernek, amelyben a Zoran Djindjic szerbiai miniszterelnök életét kioltó zimonyi klán és titkosszolgálati szövetségesei felett ítélkeznek. Vukojevic január elején elküldte a rendőrség által kirendelt testőreit, mert - ügyvédje szerint - nem volt elégedett velük.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön