Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Omar molla telefonon és emailben üzent

MTI
2006.06.09. 11:15

Omar molla, az afganisztáni tálibok vallási-politikai vezetője szerint Abu Muszab az- Zarkavi halála nem gyengíti az iraki ellenállást, mert "bármelyik fiatalból válhat Zarkavi ". Omar molla nyilatkozatát a tálibok szóvivője tette közzé telefonon, illetve emailben pénteken, egy nappal azután, hogy Nuri al-Maliki iraki kormányfő bejelentette az iraki al-Kaida jordániai születésű vezetőjének halálhírét.

"Zarkavi elérte célját, tömeges ellenállást akart létrehozni az amerikaiak ellen, és ez sikerült neki. Ma, ha Zarkavi nincs is már ott, több ezer fiatalt hagyott maga után, akik még jobban erősítik az ellenállást" - hangsúlyozta a tálibok vezére, aki az afganisztáni iszlám fundamentalista rendszer 2001-es bukása után elmenekült, és azóta illegalitásban él.

Egyelőre nem sikerült független forrásból hitelesíteni Omar molla üzenetét, amelyben a tálib vezető leszögezte: nem gyengülnek a támadások és az ellenállás Afganisztánban és más muzulmán országokban "a keresztesek inváziója ellen". A tálib lázadók megsokszorozták támadásaikat és merényleteiket az elmúlt hónapokban Afganisztánban, különösen az ország déli részén, ahol ismét erősödött a befolyásuk.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft