Robbantásos merényletet egy Srí Lanka-i tábornok ellen

MTI/AFP
2006.06.26. 06:21

Az eddigi adatok szerint négyen meghaltak, köztük a Srí Lanka-i hadsereg vezérkari főnökének helyettese abban a robbantásos merényletben, amelyet a szigetország fővárosától mintegy 20 kilométerre keletre követtek el ismeretlen tettesek hétfőn reggel.

A támadás egy katonai forrás szerint Panipitija városkában történt, és Parami Kulatunga tábornok, helyettes vezérkari főnök gépkocsija ellen irányult. A tábornokkal együtt további három katona életét vesztette. A forrás szerint az elkövetők minden bizonnyal a kormány ellen lázadó "tamil tigrisek", a tamil népcsoport függetlenségért fegyveres harcot vívó szervezet tagjai voltak.

A robbantás mintegy tíz kilométerre történt egy nagy katonai támaszponttól. Szemtanúk szerint a detonációba beleremegett az egész város, és nyomában sűrű füstfelhő emelkedett az ég felé. A robbanás közelében, a reggeli csúcsforgalomban autójukban ülő emberek közül többen megsebesültek, és kórházba kellett szállítani őket.

Srí Lankán idén újra fellángolt az erőszak, a rajtaütésekben, katonai összecsapásokban mintegy 700-an veszítették életüket, s az áldozatok fele polgári személy volt.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön