Bush: szégyenteljes, hogy a sajtó leleplezte a Swift-ügyet

MTI
2006.06.26. 19:11

Élesen elítélte és szégyenteljesnek nevezte George Bush amerikai elnök hétfőn, hogy a sajtó kiszivárogtatta: a terroristák pénzügyi machinációi után nyomozva a Egyesült Államok titokban átfésüli az egész világot lefedő Swift banki adatbázist.

Bush egy fehér házi koncert előtt beszélve kijelentette, hogy a titkos művelet leleplezése nagy kárt okozott az Egyesült Államoknak, és megnehezítette a győzelem kivívását a terrorizmus elleni háborúban.

A The New York Times és két másik vezető amerikai lap, a Los Angeles Times és a The Wall Street Journal a múlt héten tette közzé, hogy az Egyesült államok a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után kezdte el a kutakodást a belgiumi székhelyű adatbázisban a terroristák feltételezett átutalásai után. Bush elnök hangsúlyozta, hogy a kongresszust tájékoztatta a tikos programról, amely teljesen megfelel a törvényeknek.

Peter King, a képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus párti elnöke egyenesen arra ösztökélte a kormányt, hogy indítson büntetőeljárást a The New York Times ellen a titkos műveletek árulással felérő leleplezése miatt.  • Hírek
  • Támogatások