A koalíciós erők 15 tálibot öltek meg Afganisztánban

MTI
2006.06.30. 15:01

Az amerikai vezetésű koalíciós erők 15 tálib harcost öltek meg pénteken Afganisztán keleti és déli részén - közölte az amerikai hadsereg. A koalíciós erők nyomon követtek egy csoport AK-47-es géppisztolyokkal és rakétagránátokkal felfegyverzett tálib harcost az ország keleti részén fekvő Nurisztán tartományban. A tálibokra akkor csaptak le, amikor azok elérték a búvóhelyükül szolgáló házat; a támadásban 14 tálib fegyveres vesztette életét.

Egy másik rajtaütés során a koalíciós erők egy fegyveressel végeztek és nyolc másikat vettek őrizetbe az Afganisztán déli részén fekvő Kandahár tartományban. A foglyok kihallgatása jelenleg is zajlik.

A biztonsági helyzet drámaian romlott az elmúlt időben Afganisztánban: az utóbbi három hónapban több mint 1100 ember esett el harcokban vagy vált merényletek áldozatává. Köztük több száz szélsőséges fegyveres és közel 30 külföldi katona esett el. Jelenleg is zajlik az országban a Mountain Thrust (Hegyi Előrenyomulás) elnevezésű harcászati művelet - a koalíciós erők és az afgán hadsereg legnagyobb hadművelete a tálibok kormányának 2001 végi megdöntése óta.  • Hírek
  • Támogatások