Olivér
4 °C
8 °C

Washington a Castro utáni korszakra készül

MTI
2006.07.01. 09:17
Az Egyesült Államoknak gyorsan kell cselekednie, hogy támogasson egy átmeneti kormányt Kubában, amikor Fidel Castro elnök kormányzása véget ér, és heteken belül tanácsadókat kell küldenie a szigetországba - áll az amerikai kormányzat ajánlásokat megfogalmazó jelentésében.

A George Bush elnök által megrendelt és hivatalosan a jövő hét közepén nyilvánosságra kerülő jelentésben a Condoleezza Rice külügy- és (a kubai származású) Carlos Gutierrez kereskedelmi miniszter vezette bizottság azt javasolta, hogy Washington növelje a kubai belső ellenzék anyagi támogatását, valamint tegyen olyan intézkedéseket, amelyek megerősítik a Kubát sújtó embargót.

A testület a következő két évre 80 millió dollárral új amerikai demokrácia alap létrehozását kezdeményezi Castro belső ellenzékének megerősítése végett, ezt követően pedig évenként húszmillió dolláros emelést irányoz elő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?