Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy amerikai helikopter Afganisztánban

MTI/AP
2006.07.03. 08:19

Lezuhant egy amerikai helikopter vasárnap Afganisztán déli részén, a legénység egyik tagja életét vesztette.

Egy AH-64 Apache helikopter a Kandahár melletti támaszpontról szállt fel és indult volna bevetésre, de nem sokkal a felszállás után a földnek csapódott. A legénység egyik tagja meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

Az amerikai hadsereg közleménye szerint nem ellenséges tűz miatt zuhant le a helikopter, és szakértők megkezdték az eset kivizsgálását. A helikoptert a támaszpont elleni rakétatámadás miatt küldték akcióba, a rakétatámadásnak nem voltak sebesültjei.

Két nappal korábban a szövetséges erők tíz katonája, illetve civil munkatársa, köztük kanadai és amerikai katonák, sebesültek meg a koalíciós erőknek a kandahári repülőtéren lévő támaszpontján két rakéta becsapódásának következtében.

Kandahár tartomány a délkelet-ázsiai ország egyik legveszélyesebb térsége. Afganisztánban az utóbbi három hónapban több mint 1100 ember esett el harcokban vagy vált merényletek áldozatává. Jelenleg is zajlik az országban a Mountain Thrust (Hegyi Előrenyomulás) elnevezésű harcászati művelet, a koalíciós erők és az afgán hadsereg legnagyobb hadművelete a tálibok kormányának 2001 végi megdöntése óta.