Gusztáv
3 °C
6 °C

Lezuhant egy amerikai helikopter Afganisztánban

MTI/AP
2006.07.03. 08:19

Lezuhant egy amerikai helikopter vasárnap Afganisztán déli részén, a legénység egyik tagja életét vesztette.

Egy AH-64 Apache helikopter a Kandahár melletti támaszpontról szállt fel és indult volna bevetésre, de nem sokkal a felszállás után a földnek csapódott. A legénység egyik tagja meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

Az amerikai hadsereg közleménye szerint nem ellenséges tűz miatt zuhant le a helikopter, és szakértők megkezdték az eset kivizsgálását. A helikoptert a támaszpont elleni rakétatámadás miatt küldték akcióba, a rakétatámadásnak nem voltak sebesültjei.

Két nappal korábban a szövetséges erők tíz katonája, illetve civil munkatársa, köztük kanadai és amerikai katonák, sebesültek meg a koalíciós erőknek a kandahári repülőtéren lévő támaszpontján két rakéta becsapódásának következtében.

Kandahár tartomány a délkelet-ázsiai ország egyik legveszélyesebb térsége. Afganisztánban az utóbbi három hónapban több mint 1100 ember esett el harcokban vagy vált merényletek áldozatává. Jelenleg is zajlik az országban a Mountain Thrust (Hegyi Előrenyomulás) elnevezésű harcászati művelet, a koalíciós erők és az afgán hadsereg legnagyobb hadművelete a tálibok kormányának 2001 végi megdöntése óta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!