Aliz
6 °C
14 °C

Szlovák lap ír az új pozsonyi kormány magyar megítéléséről

MTI
2006.07.03. 19:52
Koalíciós partnereinek kiválasztásával az új szlovák kormányt alakító Robert Fico mindenkit megbotránkoztatott, de szenvedélyeket egyedül Magyarországon korbácsoltak fel a pozsonyi történések - írta hétfőn a szlovák liberális napilap, az SME hírmagyarázója, aki "Katasztrófakoalíció" című kommentárjának rendhagyó módon ezt a magyar címet adta.

Peter Schutz észrevételezi, hogy a magyar sajtó többségében így nevesíti az új szlovák kormányt alakító szociáldemokrata Fico vezette Smer partnerválasztása nyomán - Vladimír Meciar és Ján Slota pártjával - kialakított szövetséget.

Az egyik magyar napilap hírmagyarázóját idézi, aki szerint "a szlovákiai magyarok által megfogalmazott komoly aggodalmak teljesen megalapozottak". Schutz úgy ítéli meg: nyilvánvaló, hogy ez a szóhasználat nem kedvez majd a két ország viszonyának, amely nem tudni, milyen szintre süllyedhet a további fejlemények során.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?