Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iraki főhivatalnokok neve Zarkávi telefonjegyzékében

MTI
2006.07.04. 11:39

Botrány tört ki Irakban, mert magas rangú hivatalos személyek telefonszámát is megtalálták a nemrég megölt terrorista vezér, Abu Muszab az-Zarkávi mobiltelefonjának regiszterében.

A hírt Váel Abdel-Latíf parlamenti képviselő, Ijád Allávi korábbi miniszterelnök pártjának tagja hozta nyilvánosságra, de neveket nem közölt. Azt azonban elárulta, hogy parlamenti képviselők és minisztériumi alkalmazottak vannak köztük. Abdel-Latíf vizsgálatot követelt, és azt, hogy büntessék meg az érintetteket - írta a kairói al-Ahbár című lap keddi számában.

Zarkávi az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának vezetője volt, számos súlyos merénylet fűződik csoportja nevéhez. Június 7-én halt meg egy amerikai légitámadásban, Bagdadtól északra lévő rejtekhelyén.