Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Merénylet a Dnyesztermenti köztársaságban

MTI
2006.07.06. 12:21

Nyolc embert megölt, negyvenhatot megsebesített egy tiraszpoli iránytaxiban elrejtett pokolgép robbanása. A robbanás pillanatában a taxi egy zsúfolt trolibusz mellett parkolt. A mikrobusz darabjai száz méter sugarú körben szóródtak szét. Az iránytaxi összes utasa életét vesztette. A halottak számának megállapítását megnehezítette, hogy a robbanás szétszaggatta a bennülők testét.

A szakértők előzetes következtetése szerint elektronikus detonátorral felszerelt robbanószerkezet repítette a levegőbe a mikrobuszt. A szakértők valószínűnek tartják, hogy a szerkezet idő előtt lépett működésbe valamilyen véletlen elektronikus impulzus hatására.

A rendőrség terrorcselekményre, vagy maffiaközi leszámolásra gyanakszik. Tiraszpol az Oroszország támogatását élvező szakadár állam, a Moldáviáról levállni akaró Dnyesztermenti Köztársaság fővárosa.