Ágnes
-5 °C
2 °C

Irán folytatja a tárgyalásokat az EU-val

MTI
2006.07.06. 23:07
Teherán komolyan veszi a tárgyalások folytatását az Európai Unióval - jelentette ki csütörtök este Ali Laridzsáni nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyaló, mielőtt Brüsszelben vacsora keretében találkozott Javier Solanával, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

Az iráni főtárgyaló értésre adta, hogy még nem ad választ a Biztonsági Tanács öt állandó tagállama és Németország által az iráni nukleáris program körül kialakult feszültség megoldását célzó javaslatokra.

Hangoztatta ugyanakkor, hogy Teherán komolyan veszi a megbeszéléseket, amelyek jövő kedden kezdődnek.

Laridzsáni újságíróknak elmondta, hogy Solana iránti tisztelete jeléül fogadta el a kül- és biztonságpolitikai főképviselő vacsorameghívását. Arra kérdésre, hogy hozott-e előzetes választ Teheránból, azt felelte: arról jövő kedden tárgyalnak majd.

Laridzsáni és Solana szerdára tervezett találkozóját, amelyen előzetes várakozások szerint Irán választ adott volna a nukleáris programja körül kialakult feszültség megoldását célzó, az urándúsítás felfüggesztését gazdasági és politikai ösztönzőkkel elérni kívánó javaslatokra, az utolsó pillanatban elhalasztották.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!