Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irán folytatja a tárgyalásokat az EU-val

MTI
2006.07.06. 23:07
Teherán komolyan veszi a tárgyalások folytatását az Európai Unióval - jelentette ki csütörtök este Ali Laridzsáni nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyaló, mielőtt Brüsszelben vacsora keretében találkozott Javier Solanával, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

Az iráni főtárgyaló értésre adta, hogy még nem ad választ a Biztonsági Tanács öt állandó tagállama és Németország által az iráni nukleáris program körül kialakult feszültség megoldását célzó javaslatokra.

Hangoztatta ugyanakkor, hogy Teherán komolyan veszi a megbeszéléseket, amelyek jövő kedden kezdődnek.

Laridzsáni újságíróknak elmondta, hogy Solana iránti tisztelete jeléül fogadta el a kül- és biztonságpolitikai főképviselő vacsorameghívását. Arra kérdésre, hogy hozott-e előzetes választ Teheránból, azt felelte: arról jövő kedden tárgyalnak majd.

Laridzsáni és Solana szerdára tervezett találkozóját, amelyen előzetes várakozások szerint Irán választ adott volna a nukleáris programja körül kialakult feszültség megoldását célzó, az urándúsítás felfüggesztését gazdasági és politikai ösztönzőkkel elérni kívánó javaslatokra, az utolsó pillanatban elhalasztották.