Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Heves tűzharc és letartóztatások Irakban

MTI
2006.07.07. 12:58

Heves tűzharc volt Bagdadban iraki és amerikai katonák valamint a Mahdi Hadseregének nevezett síita milícia között. Kilenc ember életét vesztette, egy gerillavezért elfogtak. Az amerikai hadsereg közlése szerint kora hajnalban egy közös rajtaütést hajtottak végre a síiták lakta Szadr városnegyedben azzal a céllal, hogy elfogják a felkelők egyik vezetőjét, de közben heves ellenállásba ütköztek. Az összecsapásban amerikai harci helikopterek is részt vettek. Kilenc ember meghalt, harmincan megsebesültek. Leromboltak hat épületet is.

Az elfogott gerillavezér kilétéről nem adtak ki hírt, csak annyit közölte, hogy az illető több tucat iraki halaláért felelős. A városnegyed lakói úgy tudják, hogy a Mahdi Hadseregének egyik parancsnoka, bizonyos Abu Diraa került kézre. A kormányerők csütörtökön már letartóztatták a milícia egy másik parancsnokát.

Bagdadtól délre, Szalman Pak településen terroristák megtámadtak egy síita mecsetet pénteken, és megöltek két embert. A rendőrség öt feltételezett terroristát elfogott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!