Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrorizmussal gyanúsított személyt kaptak el Németországban

MTI
2006.07.08. 18:51
A német szövetségi ügyészség őrizetbe vétetett egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állt a 2001. szeptember 11-én New Yorkban és Washingtonban végrehajtott terrorista merényletek logisztikai megszervezésében vélhetően szerepet játszó Szaid Bahadzsival.

A 36 éves marokkói származású, kieli illetőségű férfit még csütörtökön állították elő, majd vizsgálati fogságba helyezték. Az ügyészség Redouane E.H.-ként adta meg a nevét.

Az ügyészség szombati közlése szerint fennáll annak a gyanúja, hogy a férfi pénzzel támogatta az al-Kaida terrorista szervezetet és öngyilkos merénylőket toborzott iraki megbízással. A gyanú főleg a férfi internetes beszélgetéseiből táplálkozik.

Frauke Scheuten ügyészségi szóvivő azt közölte, hogy ismereteik szerint a gyanúsított erőszakra hajlamos iszlámisták hálózatával tartott fenn kapcsolatot egyebek között Szíriában, Algériában és Irakban. Állítólag 2005 szeptemberének végén Algériában egy terrorista egyesülés táborában kiképzésen vett részt, a robbanóanyagok kezelését és felhasználását sajátította el.

A német főügyészség szerint Redouane E.H. összekötő is volt a 2001-es merényletek előtt eltűnt Bahadzsi és annak Hamburgban élő családja között. A szóvivő nem részletezte, hogy Redouane E.H. miként szerezte be a továbbítandó üzeneteket Bahadzsitól.