Jenő
-2 °C
6 °C

Spanyol katona halt meg Afganisztánban

MTI
2006.07.08. 22:58
Egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanása következtében négy spanyol katona megsebesült, ötödik társuk pedig meghalt szombaton Afganisztán nyugati részén, két kanadai békefenntartó pedig tűzharcban kapott sebeket a déli Kandahár tartományban.

A spanyol katonák a Kabultól 750 kilométernyire délnyugatra fekvő Faráh város környékén teljesítettek járőrszolgálatot. A robbanószerkezet járművük elhaladásakor lépett működésbe - közölte az Afganisztánban szolgáló nemzetközi erők egy szóvivője. A spanyol védelmi minisztérium első közlése szerint négy katona csak könnyebb sérülést szenvedett, de az ötödik állapota nagyon súlyos volt, sérüléseibe később belehalt. A tárca újabb közlése szerint az ötödik katona, a perui állampolgárságú Jorge Arnaldo Hernandez Seminario a detonáció után életét vesztette.

680 spanyol katona vesz részt Afganisztán területén a nemzetközi békefenntartó misszióban. Központi támaszpontjuk az ország északnyugati szélén, az iráni és a türkmén határ közelében fekvő Herát városában van.

Ugyancsak szombaton kanadai katonák az afgán kormányhadsereg egy alakulatával vállvetve tűzpárbajt vívtak a fanatikus szunnita muzulmán tálibok egy osztagával az ázsiai ország déli Kandahár tartományában. A tálibok öt embere holtan maradt az ütközet színterén, két kanadai, valamint az afgán kormányhadsereg egy katonája megsebesült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?