Ödön
1 °C
11 °C

Laridzsáni szerint elfogadható a hatok javaslata

MTI
2006.07.11. 19:35

Összességében elfogadhatónak találja a hatok javaslatát Irán, de úgy véli, hogy tárgyalni kell az urándúsítás előzetes felfüggesztésének feltételeiről, közölte Ali Laridzsáni, Irán nukleáris ügyekben illetékes főtárgyalója kedden Brüsszelben. Hozzátette, még ha vannak is tisztázandó elemek, a hat ország (öt állandó BT-tag plusz Németország) Iránnak tett együttműködési javaslatának van egy központi része, amely elfogadható Teherán számára.

A tisztviselő Irán brüsszeli nagykövetségén tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem lát semmi okot a borúlátásra, viszont több időt kell hagyni a tárgyalásokra. Az iráni főtárgyaló találkozott Brüsszelben Javier Solanával, az unió külpolitikai főképviselőjével is, aki majd szerdán Párizsban ad tájékoztatást az elhangzottakról az amerikai, brit, francia, kínai, német és orosz külügyminiszternek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?