Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megsebesült a Hamász katonai főparancsnoka

MTI/Reuters
2006.07.12. 08:08

Megsebesült szerdára virradóan egy izraeli légitámadásban a palesztin kormányt alkotó Hamász radikális szervezet katonai szárnyának legfőbb parancsnoka, és a vele együtt egy épületben tartózkodók közül meghalt hat ember a Gázai övezetben - közölte az izraeli hadsereg.

A legfőbb parancsnok, Mohammed Deif az első helyen szerepel az Izrael által körözött terroristák listáján. A Hamász több más alacsonyabb rangú katonai parancsnokával együtt tanácskozást tartott egy épületben a Gáza városához tartozó északi Sejk Radván negyedben, amely a Hamász egyik törzshelye. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint nem tudja, hogy Deif sebesülése milyen súlyos.

Egy palesztin kórházi forrás megerősítette,hogy a főparancsnok megsebesült, sőt hozzátette, hogy megműtötték.

Az izraeli katonai rádió szerint a hadsereg a belső hírszerző szolgálattól, a Sin Béttől kapta az információt a Hamász-parancsnokok hollétéről, és a légitámadást a Amír Perec védelmi miniszter jóváhagyásával hajtották végre.

Palesztin biztonsági források szerint a légitámadásban legkevesebb hat ember halt meg, köztük két gyermek, és mintegy harmincan megsebesültek. A légi csapást egy F-16-os repülőgép hajtotta végre, és lerombolta a háromemeletes házat, amelynek romjai alatt még lehetnek áldozatok a palesztin mentők szerint.