Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Megsebesült a Hamász katonai főparancsnoka

MTI/Reuters
2006.07.12. 08:08

Megsebesült szerdára virradóan egy izraeli légitámadásban a palesztin kormányt alkotó Hamász radikális szervezet katonai szárnyának legfőbb parancsnoka, és a vele együtt egy épületben tartózkodók közül meghalt hat ember a Gázai övezetben - közölte az izraeli hadsereg.

A legfőbb parancsnok, Mohammed Deif az első helyen szerepel az Izrael által körözött terroristák listáján. A Hamász több más alacsonyabb rangú katonai parancsnokával együtt tanácskozást tartott egy épületben a Gáza városához tartozó északi Sejk Radván negyedben, amely a Hamász egyik törzshelye. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint nem tudja, hogy Deif sebesülése milyen súlyos.

Egy palesztin kórházi forrás megerősítette,hogy a főparancsnok megsebesült, sőt hozzátette, hogy megműtötték.

Az izraeli katonai rádió szerint a hadsereg a belső hírszerző szolgálattól, a Sin Béttől kapta az információt a Hamász-parancsnokok hollétéről, és a légitámadást a Amír Perec védelmi miniszter jóváhagyásával hajtották végre.

Palesztin biztonsági források szerint a légitámadásban legkevesebb hat ember halt meg, köztük két gyermek, és mintegy harmincan megsebesültek. A légi csapást egy F-16-os repülőgép hajtotta végre, és lerombolta a háromemeletes házat, amelynek romjai alatt még lehetnek áldozatok a palesztin mentők szerint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!