Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Perújrafelvételt sürgetnek Hodorkovszkij esetében

MTI
2006.07.13. 19:41

Az Európai Parlament száz képviselője felszólította az orosz elnököt, hogy tegye lehetővé a Szibériában bebörtönzött korábbi olajmilliárdos, Mihail Hodorkovszkij perének újratárgyalását.

Hodorkovszkijt, akit tavaly 9 évi börtönbüntetésre ítéltek adócsalás miatt, egy Moszkvához közeli börtönbe kell áthelyezni, és mielőbb tisztességes bírósági eljárásban részesíteni, áll a Vlagyimir Putyinhoz intézett és csütörtökön Brüsszelben nyilvánosságra hozott levélben. Az Európai Parlament képviselői közül százan írták alá a levelet, köztük Hans-Gert Pöttering, a néppárti (EPP) és Graham Watson, a liberális frakció elnöke.

A Putyin elnökhöz intézett levelet az EP-képviselők egyidejűleg eljuttatták a szombaton Szentpétervárott kezdődő G8 csúcstalálkozó többi résztvevőjéhez is.