Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ahmadenizsád óva inti Izraelt a Szíria elleni agressziótól

MTI
2006.07.13. 23:51
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök csütörtökön óva intette Izraelt bármilyen Szíria elleni agressziótól - jelentette az iráni állami televízió.

"Ha Izrael újabb ostobaságot követ el és megtámadja Szíriát, az az egész muzulmán világgal szembeni agressziónak felelne meg, és kemény lenne rá a válasz" - jelentette ki a televízió szerint Ahmadinezsád Bassár el-Aszad szíriai elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során.

A SANA szíriai hivatalos hírügynökség csak annyit közölt, hogy a két elnök telefonbeszélgetése során Ahmadinezsád "Irán támogatásáról biztosította Szíriát az ellene folytatott kampánnyal és a rá nehezedő nyomással szemben".

Az izraeli légierő csütörtök éjjel a Bejrút közelében fekvő Szofarnál a libanoni fővárost Damaszkusszal összekötő autópályát bombázta - közölte a rendőrség. Egyelőre nem tudni, a támadás milyen károkat okozott, és voltak-e áldozatok.