Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Craddock vezérezredes lesz a NATO új európai főparancsnoka

MTI
2006.07.14. 18:18

Elfogadta pénteken a NATO védelmi tervezési bizottsága Bantz J. Craddock vezérezredes kinevezését a katonai szervezet európai szövetséges erőinek főparancsnoki posztjára.

Craddock tábornok, aki eddig az amerikai hadsereg Déli Parancsnokságának vezetője volt, James L. Jones vezérezredest váltja a poszton. A főparancsnokság átadásának elfogadását George Bush amerikai elnök kérte a NATO-tagállamoktól Jaap de Hoop Scheffer főtitkárnak írott levelében.

A katonai szervezet védelmi tervezési bizottsága hozzájárult a váltáshoz, egyszersmind köszönetét fejezte ki Jones tábornoknak kiemelkedő szolgálatért.

Craddock valamikor az idén, egyelőre meg nem határozott időpontban foglalhatja el új posztját. Kinevezését még az amerikai szenátusnak is jóvá kell hagynia.