Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikeresen elhagyták Libanont a magyarok

MTI
2006.07.16. 14:20

Magyarország damaszkuszi nagykövetségével tíz olyan magyar lépett kapcsolatba, akik az izraeli bombázások miatt akarták elhagyni Libanont, ők mindannyian átjutottak Szíriába, és közülük hatan már meg is érkeztek Magyarországra - tájékoztatta az MTI-t vasárnap délelőtt Medgyes Péter damaszkuszi nagykövet.

"Sikerült mindazokat a magyarokat áthoznunk Libanonból, akik onnan menekülnek" - fogalmazott Medgyes Péter, aki Damaszkuszból telefonon nyilatkozott az MTI-nek. Ez annyit jelent, hogy a szombaton felszállt hat magyar a Damaszkuszból induló Malév-gépre, és hétfőn hajnalban további négyet fognak hazautaztatni a Malév járataival - fejtette ki a diplomata. Hozzátette: ők ezzel a tíz emberrel állnak kapcsolatban. Az MTI felvetésére, miszerint a sajtó tudomása szerint mintegy száz magyar van Libanonban, azt mondta: tudomása szerint körülbelül ennyi magyar él Libanonban, de úgy tudja, nagy részük ott házasodott, és nem tud róla, hogy menekülni akarnának az országból.