Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael libanoni offenzívája ellen tüntettek Nagy-Britanniában

MTI
2006.07.23. 00:49
Több ezer ember vonult fel a brit fővárosban, a hollandiai Amszterdamban pedig százak tüntettek szombaton tiltakozásul az izraeli hadsereg libanoni offenzívája, valamint az ellen, hogy a brit és az amerikai kormány nem hajlandó elítélni a hadműveletet.

Londonban a rendőrség becslése szerint mintegy hétezer ember vonult fel a Temze partjától a Hyde Parkig. A menetben sokan vörös-fehér színű libanoni zászlót és az Izrael által az arab országban elkövetett "bűncselekményeket" elítélő feliratokat tartottak a magasba. Néhány száz fős tiltakozó megmozdulásokat tartottak más brit városokban, Birminghamben, Manchesterben, Glasgowban és Sheffieldben is.

A hollandiai Amszterdamban mintegy hétszázan tüntettek. Több száz fős tüntetést tartottak az egyesült államokbeli Chicagóban is.