Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy izraeli helikopter

MTI
2006.07.24. 22:03

Két izraeli katona életét vesztette hétfőn egy Apache típusú harci helikopter lezuhanásakor Izrael északi részén, a libanoni határ közelében - jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője.

A szóvivő szerint a helikopter nem amiatt zuhant le, hogy egy távvezetéknek ütközött, amint az korábban biztonsági források állították. "A gép már zuhanás közben csapódott a vezetéknek" - tette hozzá.

A szóvivő elmondta, hogy a hadsereg bizottságot hozott létre a körülmények feltárására, és "egyetlen feltevést sem zárnak ki eleve, azt sem, hogy egy Libanon felől érkező rakéta találta el a helikoptert".

A helikopter Avivim település közelében csapódott a földre, nem messze az izraeli-libanoni határ középső szektorától. A Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveres szárnya, az Iszlám Ellenállás korábban bejelentette, hogy lelőtt egy izraeli helikoptert a libanoni-izraeli határ közelében.