Judit
3 °C
7 °C

Tizenkét ezer rab kap kegyelmet Olaszországban

MTI
2006.07.29. 21:02
Tizenhat évi vita után az olasz parlament felsőháza szombaton jóváhagyta azt a kegyelmi törvényt, amely legalább 12 ezer, kisebb súlyú bűncselekmények miatt szabadságvesztésre ítélt rabra vonatkozik.

A törvény, amelynek értelmében a 2006 májusa előtt elkövetett bűncselekmények esetében három évvel csökkentik a büntetést, főként korrupciós és csalási ügyekbe keveredett közhivatalnokokra és üzletemberekre vonatkozik. Az amnesztiatörvény kizárja a közkegyelem lehetősége alól a maffiatagokat, a terroristákat, az emberrablókat, a pedofilokat, a fegyveres rablókat, a nemierőszak-tevőket, a drogkereskedőket és a pénzmosás miatt bebörtönzötteket.

A törvény elfogadására 256 szenátor szavazott, ellene 56-an, és hatan tartózkodtak. Clemente Mastella igazságügy-miniszter lemondással fenyegetőzött, ha a törvény, amely az olasz börtönök túlzsúfoltságának enyhítésére hivatott, nem kapja meg a szükséges támogatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?