Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kórházba került a palesztin parlament őrizetbe vett elnöke

MTI
2006.08.08. 07:47

Szívpanaszokkal és légzési nehézségekkel kórházba szállították hétfőn a palesztin törvényhozási tanács elnökét, Abdul-Azíz Duejket, akit előző nap vett őrizetbe az izraeli hadsereg - közölte Duejk szóvivője.

Baha Juszef szóvivő közlése szerint a szívproblémákat az okozta, hogy az izraeli börtönőrök bántalmazták a politikust. Az izraeli hadsereg, amely Duejket őrizetben tartja, cáfolta az állítást.

"Nem verték meg a börtönőrök." "Tudjuk, hogy szédült és szívpanaszai voltak, ezért kapott orvosi kezelést" - mondta a hadsereg egyik szóvivője. Duejket, a kormányzó Hamász iszlámista palesztin csoport egyik magas rangú tagját vasárnap vették őrizetbe izraeli katonák Ciszjordániában, és izraeli katonai börtönbe vitték.

A hadsereg közlése szerint Duejket Jeruzsálembe szállították kórházba, ahol kezelést kap, és a felépüléséig marad, majd visszaszállítják a börtönbe. Júniusban Izrael a palesztin kormány nyolc tagját és 23 parlamenti képviselőt vett őrizetbe, miután palesztin fegyveresek elrabolták Gilad Salit izraeli tizedest.