Emőke
-4 °C
9 °C

Három gázai palesztin halt meg egy izraeli légi csapásban

MTI
2006.08.09. 21:45
Három palesztin, köztük egy négyéves kislány, vesztette életét szerdán Gáza városában izraeli légi csapás következtében, amelynek célpontja egy kiképzőtábor volt - közölték helyi kórházi források. Az áldozatok egyike, egy 23 éves férfi a Hamásszal kapcsolatban álló Népi Ellenállás Bizottságai nevű kisebb militáns csoporthoz tartozott - ismerte el maga a fegyveres szervezet.

Szemtanúk elmondása szerint egy izraeli helikopter legalább egy rakétát lőtt ki a célba vett területre az-Zarka negyedben, Gáza északkeleti részén.

"A hadsereg egy kiképzőtábort támadott, amelyet terroristák használtak a Gázai övezetben. Itt készültek fel izraeli célpontok elleni terrorakciókra" - jelentette ki az izraeli hadsereg szóvivője.

Legalább 172 palesztin és egy izraeli katona halt meg a Gázai övezetben folyó izraeli hadműveletekben, amelyeket június 28-án indítottak, hogy felkutassanak egy három nappal korábban palesztin fegyveres csoportok fogságába esett izraeli katonát és véget vessenek az Izrael déli része ellen házilagos készítésű rakétákkal végrehajtott támadásoknak.