Mátyás
-6 °C
1 °C

A szaúdiak megöltek három terroristát

MTI
2006.08.21. 20:18
A szaúd-arábiai biztonsági erők hétfőn megöltek három, terrorizmussal gyanúsított személyt egy épület ostrománál a vörös-tengeri Dzsiddában, mert a házban megbújt négy feltételezett milicista rájuk lőtt, miután megpróbálták őrizetbe venni őket.

Az al-Ikbaríja televízió beszámolója szerint a biztonsági erők lelőtték a harmadik fegyverest. A tájékoztatás szerint a hatóságok egy emelődaru segítségével kimenekítették az épületben lakókat, egy indonéziai férfit, feleségét és gyermekét. Ők a tetőn kerestek menedéket.

A szaúd-arábiai belügyminisztérium szóvivője korábban nem tudott beszámolni áldozatokról, csak arról, hogy az ostrom folytatódik, továbbra is heves lövöldözés van az épületnél. Emlékeztetett arra, hogy vasárnap hét milicistát vettek őrizetbe, de még nem lehet megmondani, hogy az az akció és a hétfői ostrom között van-e valamilyen kapcsolat. A hét őrizetbe vett személy kihallgatása folyik, bár egyikük neve sincs körözési listán.

Júniusban a szaúdi hatóságok bejelentették, hogy az előző néhány hónapban országos razziák során 42 feltételezett iszlámistát tartóztattak le. Az Egyesült Államok-barát sivatagi királyság hatóságai kíméletlen harcot indítottak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető erőszakos cselekmények felszámolására.