Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Az ENSZ-főtitkár hétfőn Bejrútba utazik

MTI
2006.08.26. 13:45
Bejrútba érkezik hétfőn Kofi Annan ENSZ-főtitkár, hogy a libanoni vezetőkkel tanácskozzon a nemzetközi ENSZ-erők odatelepítéséről és a Szíriával közös határ biztosításáról - közölte egy libanoni hivatalos forrás.

Annan a tervek szerint tárgyal Fuád Szinjóra kormányfővel, Nabih Berri (síita) parlamenti elnökkel, Elias Murr védelmi miniszterrel és Michel Szleiman hadsereg-főparancsnokkal. Nem tervez viszont találkozót Emile Lahud államfővel, mert szíriai nyomásra történt megválasztásának szabályosságát az ENSZ vitatja.

A világszervezet főtitkárának kíséretében lesz Jean-Marie Guehénno, az ENSZ-békefenntartó műveletek osztályának (DPKO) vezetője és Terje Roed-Larsen, Annan közel-keleti különmegbízottja. A libanoni békefenntartás kérdései mellett bizonyára szóba kerül egyebek közt a síita Hezbollah által elrabolt izraeli katonák sorsa, s libanoni részről fölvetik az izraeli katonai jelenlét és blokád, valamint a vitatott hovatartozású, Izrael által megszállt Sebaa-tanyák ügyét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek