Bernadett
-2 °C
4 °C

Harminckilenc ember halt meg Bagdadban

MTI
2006.08.31. 20:21
Fél óra leforgása alatt 39 halálos és 115 sebesült áldozatot követeltek sorozatos támadások csütörtök este az iraki főváros keleti, többségében síiták lakta részén - közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint gépkocsiba rejtett pokolgéppel két merényletet követtek el: egyiket egy közkedvelt piacon, a másikat tőle három kilométerre egy utcán. Kelet-Bagdadban két helyütt összesen négy gránát csapódott be, a városrész két másik pontján pedig két rakéta; ezen kívül egy út szélén, valamint egy épületben is pokolgép lépett működésbe.

A halottakat és sebesülteket négy kórházba szállították. Egyelőre nem tudni, hogy az egyes robbantások és támadások külön-külön hány áldozatot szedtek - közölték rendőrségi és kórházi források. Korábbi közlés szerint az iraki főváros délkeleti el-Amín negyedének piacán 14 emberéletet követelt és 38 személyt megsebesített egy autóba rejtett pokolgép.

Az esti támadásokat megelőzően napközben egy öngyilkos merénylő autóba rejtett pokolgépet robbantott fel, két ember életét oltva ki. Támadás érte a bagdadi brit nagykövetség gépkocsioszlopát is, aminek következtében két járókelő megsebesült.