Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az UMDSZ-t aggasztja a magyarellenesség

MTI
2006.09.01. 16:49

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége - pénteken kiadott nyilatkozata szerint - aggodalommal és felháborodással figyeli a nemzeti intolerancia Szlovákiában tapasztalható megnyilvánulásait, amelyek immár fizikai leszámolásokhoz is vezettek.

Közleményében az ukrajnai magyar szervezet vezetése úgy véli, hogy az egyesülő Európa legnagyobb közös kincsét a nemzetek közötti megértés jelenti. Az UMDSZ elítéli, hogy a szomszédos országban a szélsőséges erők most, a harmadik évezred elején éppen ezt a közös értéket támadják, gyűlölködést szítva azok között, akik évszázadok óta békében éltek egymás mellett.

"Az UMDSZ elnöksége elvárja, hogy a szlovák bűnüldöző szervek megtalálják és példás büntetésben részesítsék e gyalázatos cselekedetek elkövetőit, a szlovákiai hatalom pedig biztosítsa a feltételeket ahhoz, hogy ottani testvéreink szülőföldjükön, félelem nélkül élhessék meg magyarságukat" - áll az ukrajnai magyar szervezet nyilatkozatában.