Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy brit helikopter Afganisztánban

MTI
2006.09.02. 19:27

Véglegesnek tűnő szombat esti adatok szerint tizennégy brit katona halt meg aznap Afganisztánban, miután az őket szállító légi jármű - feltehetőleg baleset következtében - lezuhant a déli Kandahár tartományban.

A londoni védelmi minisztérium közleményéből nem derült ki, milyen típusú jármű zuhant le, de a BBC úgy tudja, hogy egy Chinook csapatszállító helikopterről van szó.

Az áldozatok közül tizenketten a királyi légierő kötelekébe tartoztak; egy személy a királyi haditengerészet, egy pedig a brit szárazföldi hadsereg katonája volt.

Ez volt a brit hadsereg legsúlyosabb egyedi embervesztesége azóta, hogy 2001-ben megkezdődtek a katonai műveletek az ázsiai országban. A szombati szerencsétlenségben meghaltakkal együtt eddig 36 brit katona vesztette életét Afganisztánban.