Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A lengyel kormányfő a német elnököt bírálja

MTI
2006.09.02. 23:27

Nyugtalanítónak nevezte a lengyel miniszterelnök a német államfő vasárnapi fellépését a világháborús német kitelepítettek szövetségének (BdV) berlini rendezvényén.

Jaroslaw Kaczynski újságírók előtt Zakopanéban nyilatkozva kijelentette: Horst Köhler látogatása a Szülőföld napjának nevezett találkozón "egyike azoknak a nyugtalanító eseményeknek, amelyek az utóbbi időben Németországban történtek". Van Németországban egy "nagy, az állam által támogatott csoport, amely szakadatlanul azokra a lengyel területekre hivatkozik, amelyek egykor a Német Birodalomhoz tartoztak" - mutatott rá a lengyel konzervatív kormányfő.

A BdV elnöke, Erika Steinbach által szervezett, nemrég megnyílt berlini kiállítás - amely a II. világháború után kitelepített népcsoportok sorsát mutatja be - éles bírálatokat váltott ki Varsóban.